Home Concerts
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

El SIGLO

Concerts

VICTOR DE DIEGO TRIO

Correu electrònic Imprimeix PDF

Diumenge 8 de setembre a partir de les 12:30, concert-vermut:El saxofonista basc afincat a Barcelona Víctor de Diego, presenta el seu sisè treball discogràfic com a líder titulat Tribute. Acompanyat de Jordi Gaspar al contrabaix i Gonzalo del Val a la bateria, troba una via d’expressió diferent a la seva proposta habitual en forma de quartet. Tot i que no és la primera vegada que treballa en aquest format, reprèn ara una formació que ofereix una música en la que la llibertat, frescor i interactuació entre els músics són una de les seves característiques més importants. El trio interpreta música de grans compositors de jazz com Monk, Cole Porter o Coltrane, i temes i arranjaments propis, sempre amb una visió personal condicionada per l’absència d’instruments harmònics de manera que el resultat és una música creativa, directa i interactiva.
 
Victor de Diego – saxo tenor i soprano
Jordi Gaspar – contrabaix
Gonzalo del Val – bateria

Es faran tres passes: un a les 12:30, el segon a la 1:15 i el darrer a les 14:00.

entrada lliure
 

TRIO EL SIGLO

Correu electrònic Imprimeix PDF

Diumenge, 1 de setembre a partir de les 12:30 del migdia, concert-vermut:

 

Després del descans durant l'agost, tornem de les vacances amb les piles carregades i amb ganes d'oferir-vos, com sempre, una programació musical variada que amenitzi els migdies dels diumenges a El Siglo.

I és per això que no hi havia millor opció que reemprendre l'activitat musical amb el Trio El Siglo, ja conegut per tots nosaltres.

Es faran tres passes: un a les 12:30, el segon a la 1:15 i el darrer a les 14:00.

entrada lliure
 

GINA&GUILLEM DUO

Correu electrònic Imprimeix PDF

Diumenge 28 de juliol a partir de les 12:30 del migdia, concert-vermut:

Gina&Guillem Duo neix de la unió de Guillem Jubany, guitarrista professional amb una llarga trajectòria i de Gina Berenguer, una jove cantant amb un talent sorprenent i una veu que no deixa indiferent, càlida, neta, directa i amb molt de soul.

Interpretaran versions d'Adele, Ben Harper, Jack Johnson, Corinne Bialey, Amy Winehouse, Russian Red, apart d'estàndards de jazz i bossanova.

Es faran tres passes: un a les 12:30, el segon a la 1:15 i el darrer a les 14:00.

 
entrada lliure.
 

FRAN SUÁREZ PIANO TRIO

Correu electrònic Imprimeix PDF

Diumenge 21 de juliol, a partir de les 12:30, concert:

 

El pianista i compositor xilè Francisco Suárez, habitant a Barcelona i inmers en una constant recerca creativa musical, presenta el seu nou trio de piano juntament amb Paco Perera al contrabaix i Jordi Herreros a la bateria.

Aquesta proposta proposa una mirada intensa i personal a la clàssica formació de piano trio, demostrant que aquest format, tot i la seva llarga tradició i arrelament en el món del jazz, encara pot aportar sorpreses i ser vehicle per a l’entrega de noves músiques capaces de parlar a les sensibilitats actuals. Amb la composició de música original, la improvisació i la investigació tímbrica i harmònica com a protagonistes principals, el trio es presenta amb una sèrie de temes originals que formaran part del CD que estan preparant.

Bebent de fonts tan diverses com el jazz, hip-hop, rock i el funk, la proposta musical del trio conforma una cridada d’atenció tant a la raó com al cor: una música que vol ser un llenguatge d’apropament a les profunditats de l’ànima humana. Tot això expressat a través d’un pianíssim amb majúscules i una textura instrumental de trio que mostra un treball refinat i subtil alhora que fresc i espontani.

Es faran tres passes: un a les 12:30, el segon a la 1:15 i el darrer a les 14:00.

entrada lliure.

 

HORACIO FUMERO & PEDRO JAVIER GONZÁLEZ

Correu electrònic Imprimeix PDF

Dissabte 13 de juliol, a 3/4 d'11 de la nit, concert:

El Club de Jazz de Sant Cugat s'acomiada dels seus concerts mensuals amb una de les apostes més bones del seu programa anual: HORACIO FUMERO i PEDRO JAVER GONZALEZ.

Els dos artistes que conformen aquest duet tenen trajectòries individuals molt marcades pels instruments que els acompanyen: el contrabaix és un instrument que deu gran part del seu desenvolupament al jazz i la guitarra espanyola és un instrument essencial de la música clàssica espanyola i també del flamenc.

Serà doncs un concert en el qual confluiran les múltiples experiències musicals d'aquests dos versàtils músics professionals: jazz, clàssica, flamenc, tango, buleries, tots aquests ritmes i melodies que, traspassant la línia liberalitzadora de la improvisació, cristal·litzen en un missatge de difícil classificació i exquisida singularitat.

Junts han actuat en llocs molt emblemàtics com el Palau de la Música, la Pedrera, Jazz Cava de Terrassa i Jamboree, entre d'altres.
 
Imágenes integradas 1
 

No ens anem a estendre a parlar d'Horacio Fumero ja que és un músic conegut àmpliament per tots nosaltres i que ha actuat ja al Siglo diverses vegades. Etern acompanyant de Tete Montoliu, és un dels grans contrabaixistes del panorama jazzístic internacional, ha col·laborat amb jazzmen de la categoria de Freddie Hubbard, Cedar Walton, George Cables, Bobby Hutcherson i Danilo Pérez, entre molts d’altres. Veure i sentir a Horaci en un concert és tot un plaer visual i auditiu.

Aquest any ha estat guardonat al Festival Internacional de Jazz de Terrassa com el Jazzterrassman del 2013.

 

Pedro Javier González la següent informació extreta de la seva web, http://www.pedrojaviergonzalez.com, el defineix molt encertadament

"Pedro Javier González és un guitarrista, compositor i productor musical espanyol que destaca per la seva mesura i temprança a l'hora de tocar i per la seva versatilitat a l'hora d'adaptar-se a diferents gèneres. Durant la seva carrera ha enregistrat vuit àlbums i ha produït i col · laborat amb artistes de molt diferents disciplines en el clàssic, el flamenc, el jazz i el pop-rock. "

 

Amb actuacions per tot el món la crítica musical l'ha comparat ni més ni menys que amb Paco de Lucía.

Al desembre del 2010 va actuar amb l'Orquestra Filharmònica Nacional de Rússia a la Catedral Catòlica de Moscou, interpretant el Concierto de Aranjuez

A continuació podeu veure crítiques musicals de diferents diaris

 

"L'entesa entre Fumero i González va generar un clima de complicitat que semblava contagiar per simpatia. Catedràtic del llenguatge jazzístic, el contrabaixista argentí va bolcar saviesa i coneixement sobre les arrels del seu folklore (zambas, tangos, chacareras ...), mentre que el cum laude de la guitarra flamenca va fer gala de l'elegància i la subtilesa amb què ha ensinistrat a un gènere que emana de les entranyes de l'ànima. la societat que han aconseguit González i Fumero ha engendrat un meravellós híbrid en què la jondura es revesteix de finesa i el contorn de les sonoritats adquireix una profunditat inusitada." Pere Pons - Avui

 "Magnífic. Pedro Javier González és, possiblement, el més versàtil dels guitarristes del nostre país. Expert tocaor flamenc i magnífic guitarra de jazz, ha col · laborat amb la seva aportació a enriquir enregistraments discogràfics de nombroses figures dels més variats estils i gèneres musicals. [...] El concert va ser una col · lecció de joies de grans guitarristes flamencs i altres pròpies, ratllant totes a la perfecció, pulcritud i bon gust".Ramón Rodó Sellés - La Vanguardia

 "Como telonero de B.B.King se programó a uno de nuestros guitarristas flamencos más sobresalientes: Pedro Javier González. [...] González consiguió mantener la atención y arrancó los aplausos de la concurrencia. Incluso el mismo B. B. King, entre bastidores, asistió a una parte de su actuación alzando repetidamente el dedo pulgar en señal de complacencia.” Miquel Jurado – El Pais.

 

Al setembre, el Club de Jazz de Sant Cugat reempendrà la seva programació.