Home Notícies Cineforum
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Search

El SIGLO

Cineforum

Correu electrònic Imprimeix PDF

Avui divendres 25 d'octubre, a les 20:00h.

 

 

 

Comencem les sessions de cineforum conduïdes per l'actor i director Miquel García Borda, guionista, actor i director de cinema català, que ha treballat en pel·lícules com: Tot em passa a mi, Fumata Blanca, Sant Bernat, Impulsos... serà el que ens guiarà en aquesta introducció a la Història del cinema.

Per la primera sessió ens ha preparat el següent passe:

L'any 1933 s'estrenava als EEUU la pel·lícula "Design for living" anomenada a Espanya "Una mujer para dos". El seu director, el genial Ernst Lubitsch, adapta una obra de teatre de Noel Coward i en crea una divertidíssima comèdia on la dona és el centre de tot. Lubitsch s'esmuny de la censura de l'època i a la seva manera, sempre amb humor, ironia i suposada livianitat, en fa una proposta molt moderna i lliberal del què és el paper de la dona i de la seva capacitat de decisió en disseny de la seva vida, sobretot de la seva vida sexual i afectiva. Aquesta pel·lícula és l'exemple del que el seu deixeble Billy Wilder en va dir sobre Lubitsch " És capaç d'ensenyar més amb una porta tancada que els directors actuals amb una bragueta oberta" 

Una comèdia molt divertida protagonitzada per Gary Cooper, Fredrich March i Miriam Hopkins que ens plantejarà la pregunta, com eren vistes les dones i la seva llibertat abans de la Segona Guerra Mundial?

 Miquel Garcia Borda

 

designforlivingmovieposter1

 

 

És faran 9 sessions en total, una al mes, o sigui que un dijous al mes us feu un lloc a l'agenda a partir de les 20:00h, i acabar cap a les 22:00h, les sessions s'estructuraran de la següent manera, Presentació breu de la pel·lícula, visionat i comentari, i tot plegat per el mòdic preu de 4€ la sessió o bé pagar tot el cicle per 25€. 

 

 

Darrera actualització ( divendres, 25 d'octubre de 2013 09:02 )